Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségefejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI, Pápa
Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségefejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI, Pápa
Dokumentumtár
 
TÁMOP 3.1.5
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Fotóalbum
 
Iskolánk dolgozói
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Pontos idő
 
2010/2011. tanév
2010/2011. tanévKéptárak: Súgó
Tanévnyitó ünnepély

2010.09.01.

Baláca Luvenalia

Nemesvámos közelében Baláca pusztán vettek részt alsósaink múzeumi foglalkozáson.

"Erdővel, fával a holnapért" projekt

A projektet a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdővagyonazdálkodási intézete szervezte. A program célja, hogy a 4-19 éves korosztályú gyermekeket illetve fiatalokat megismertesse a fatermékek előnyeivel és az erdei környezet használati lehetőségeivel, valamint az életünkben betöltött szerepeikkel.

Erdei iskola Németbányán

2010. szeptember 30-án látogattak el alsó tagozatos tanulóink Németbányára egy családi gazdaságba. Az edőben tett kirándulás mellett a program része volt az állatok etetése, növények gyűjtése valamint a népi játékokkal, hagyományokkal való megismerkedés.

Sportnap az Unicredit Bank támogatásával

2010. október 14-én nagyon jó hangulatú sportnapot tartottunk az Unicredit Bank támogatásával. Reggel futóversennyel indult a nap, majd miután mindenki alaposan bemelegítette izmait, fiú és lány csapatok labdarúgó-bajnokága valamint dekázó verseny zajlott.  A versenyek zárásaként természetesen az ünnepélyes díjátadó sem maradhatott el.

Nyílt nap

2010. október 26-án tartottuk az őszi  nyílt napunkat. A rendezvényre a városi és a Pápa környéki oktatási intézményekben dolgozó kollégákat valamint az érdeklődő szülőket vártuk. A következő nyílt napunkat a tavaszi időszakban tartjuk, bízva abban, hogy sokan fognak akkor is érdeklődni az iskolában folyó pedagógiai munka iránt.

Holland pedagógus kollégák látogatása iskolánkban

Iskolánk hollandiai társintézményének vezetője és  művész tanára, valamint Aart Kleier látogatott hozzánk Kampenből azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élő gyermekek képességeit fejlesszék a művészeten, azon belül is a festészeten keresztül. A foglalkozásokon 6-8 fős csoportokban vettek részt az iskola diákjai. A művészeti foglalkozásokat hossabb távon is szeretnénk folytatni, a távlati célok között szerepel egy közös kiállítás a kampeni és pápai diákok műveiből.

Gyermekrajz-kiállítás

2010. november 26-án nyílt kiállítás iskolánk aulájában tehetséges tanulóink alkotásaiból. A képek Gerben van Riel holland társintézményünk művésztanárának támogatásával valamintSzücs Zoltán tanár úr koordinálásával készültek. A kiállítást Dr. Áldozó Tamás alpolgármester úr nyitotta meg, aki egyben a kiállítás fővédnöke is.A kiállított alkotások megvásárolhatók, mely összeggel tanulóink további művészeti nevelését segítheti.

Karácsonyi ünnepély

A hagyományokhoz híven a karácsonyi ünnepség ebben az évben is tanáraink és diákjaink közös műsorával kezdődött. A Csendes éj közös eléneklése után az egész évben végzett tanulmányi munkája alapján három tanuló meglepetés ajándékot kapott.

Alkotómunka a rajz-szakkörben

Készülnek az újabb festmények Szücs Zoltán tanár úr segítő gondoskodásával. Az elkészült képeket a holland partnerintézményünk tanulóinak alkotásaival együtt szeretnénk majd bemutatni az érdeklődőknek.

Március 15-i ünnepély

2011.03.11

Tavaszi nyílt nap

A minden év tavaszán és őszén megrendezett, nyílt óralátogatások keretében a résztvevők bepillantást nyerhetnek az intézményünkben folyó munkába, megismerhetik a tanórák menetét és a pedagógusok által alkalmazott módszereket. A nyílt napra a pápai és Pápa környéki oktatási intézményekből érkeztek kollégák, valamint érdeklődő szülők is szép számban látogattak órákat.

 

 

Baláca

2011. április 16-án, szombaton felső tagozatosaink részesei lehettek egy sportos múzeumi foglakozásnak Baláca pusztán.  A képek alapján nagyon jól érezte magát mindenki!

Húsvéti játszóház

2011.04.20.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon a foglalkoztató csoportok pedagógusai húsvéti játszóházzal várták tanulóinkat.

A kézműves foglalkozásokon húsvéti dekorációk készültek, az ügyességi feladatok pedig a jó hangulatot biztosították.

Holland és német vendégek iskolánkban

A tavaszi szünetet követő napokban Kampenből és Leinefeldéből érkeztek hozzánk gyógypedagógus kollégák. Folytatódott az ősszel megkezdett művészeti projekt, az elkészült műveket iskolai kiállítás keretében mutattuk be. A németországi testvérvárosból első ízben látogatott el hozzánk a Tabaluga iskola igazgatónője és munkatársa. Reméljük, hogy a kampeni iskolához hasonlóan, velük is jó munkakapcsolatot sikerül kialakítani a közeljövőben.

Megyei Kulturális Bemutató

2011.05.24.

Iskolánk szervezte ebben a tanévben a már hagyományosnak mondható Megyei Kulturális Bemutatót, amelyen Tapolca, Veszprém, Várpalota, Ajka, Bakonyoszlop és Pápa tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, halmozottan sérült illetve autizmussal élő tanulói léptek színpadra.

Színjátszás, hangszeres zene, tánc, ének kategóriákban mutatkoztak be az ifjú művészek.

A rendezvény helyszínét a Jókai Mór Művelődési Központ biztosította számunkra.

 

Gyermeknap

2011.06.02

Falfestés

2011.06.03

 

Hollandiából érkezett képzőművészek és tanulóink diszítették festéssel az iskola egyik falát. A képek magukért beszélnek.

Tanévzáró sportnap

2011.06.10

 
Elérhetőségeink
 
Gyermekjogi képviselet
 
1 %

Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány

Adószám: 18921708-1-19

 
Diáksport

Balla Diák Sportegyesület 18934360-1-19

 

 
Linkajánló
 

Pedagógus képzések a pápai Városi Óvodák intézményben

TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0115

200x200

Pápai Városi Óvodák tagintézményeibe külföldről érkező nem magyar állampolgárságú, nem magyar ajkú gyermekek befogadása, nevelése és oktatása

TÁMOP-3.4.1/B-08/2-2009-0001

 

 

Városunk címere
 
Nemzeti zászlónk
 
Nemzeti címerünk
 
Nemzeti énekeink
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!